Твърд стомах по време на бременност

Бременността е фаза, през която една жена се подлага на много физически и психически проблеми. Кожните изменения и стреса са също нормални състояния по време на бременност.

Твърдия стомах е често срещано явление по време на бременност и е естествено за всяка бременна жена да го преживее. Прекалено твърдия стомах, често води до ненужни психически състояния като стрес. Това е така, защото понякога това втвърдяване води до прекомерна болка.

Причини за втвърдяване на стомаха по време на бременност

Една от най-честите причини за това състояние в края на бременността е увеличения размер на матката. Бебето расте в матката на майката. Това е кух, крушовиден орган, разположен в коремната кухина, между пикочния мехур и правото черво. Втвърдяване на стомаха по време на 21-ва седмица на бременността е съвсем нормално и като цяло жената го преживява. С течение на времето матката расте, за да осигури повече пространство на бебето. Тя оказва натиск върху стените на стомаха, което води до чувство на твърдост. Бременната жена може да изпита симптомите на твърдия стомах след втория триместър, именно защото тогава се развиват костите на бебето и то става по-силно.

По-слабите жени може да изпитат чувството за твърд стомах в началото на бременността, а тези, които са с повишено тегло, изпитват това чувство в края на бременността. Твърдия стомах е придружен и с болка, но жената трябва да изтърпи това състояние, тъй като не може да се предпише лечение. След раждането болката отшумява. Друг важен проблем, който се появява в резултат от втвърдяването на стомаха е появата на стрии. Необходимо е да се прави нежен масаж с овлажняващ продукт за да се предотврати тяхната поява.

Съществуват и вторични причини, които могат да доведат до втвърдяване на стомаха. Консумацията на неподходяща храна, или прекалено бързото хранене, често води до стомашни проблеми. Прекалената консумация на безалкохолни напитки, газирани напитки, могат да предизвикат газове и подуване на стомаха. За да се избегнат тези проблеми, бременната жена трябва да се придържа към диета богата на плодове и фибри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 − = 1

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.