Съвети за грижа за кожата около очите

Кожата около очите е изключително нежна и бръчките в тази зона се появяват преди всички останали. За да се предпазите от тях обаче не са достатъчни обикновените кремове, а е нужен комплексен подход.

Като за начало не пренебрегвайте съня. Той  е изключително важен и понякога смяната на възглавницата ще бъде достатъчна за да се отървете от торбичките под очите. След ставане се концентрирайте върху използването на кремове съдържащи антиоксиданти. Тяхната употреба ще ограничи образуването на свободни радикали, които са основна причина за загубата на еластично на кожата. Преди лягане е подходящ крем за лице,  съдържащ ретинол. Той стимулира произвеждането на колаген и намалява видимите бръчки.

Защитата от слънцето също не бива да се пренебрегва – както през лятото, така и през зимата. Носете слънчеви очила, като избирате такива с „UV 400” защита. Можете да разчитате и на слънцезащитен крем, като го нанасяте 30-35 минути преди излизане. Като заговорихме за кремове трябва да споменем, че за дамите над 30 години е добре кремовете за грижа на кожата около очите да са от категория крем против бръчки, който едновременно заглажда бръчките и стимулира механизма за обновяване на клетките.

За кремовете е важно да се знае, че трябва да се използват и съхраняват правилно. Не нанасяйте голямо количество крем в зоната около очите, защото на сутринта ще изглеждате подпухнали. Що се отнася до съхранението е важно да се отбележи, че в конкретния случай кремовете трябва да се съхраняват на студено място – например в хладилника. По отношение на нощните кремове – те задължително трябва да са в непрозрачна опаковка тъй като под въздействието на слънцето ретинолът се разрушава.

Най-важното е да се знае, че има и външни фактори, които влияят на състоянието на кожата – такива са климатът и околната среда, в която живеем, здравословните и хранителни навици, и естествено времето. Използването на натурална козметика е един от начините да се преборим за по-добро състояние на кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.