Решения срещу мъжкият косопад

Въпреки, че загубата на коса е един от признаците на стареене, не са редки случаите на косопад и в по-млада възраст. Като цяло загубата на 100 – 200 косъма на ден е напълно нормално, но ако се надхвърли тази бройка, тогава трябва да обърнете внимание на проблема. Съществуват различни причини за косопад при мъжете, като той много често е наследствен, но съществуват и други фактори обуславящи това състояние като например натоварен график, напрежение в работата, притеснения, хормонални промени, недостатъчна грижа за косата и други.

За щастие има няколко решения на този проблем и ако косопада ви притеснява и ви кара да губите самочувствие можете да изберете някой от тях:

Естествените средства срещу косопад

Много от мъжете предпочитат естествените средства за лечение на косопад, тъй като те са безопасни, не предизвикват нежелани реакции и са леснодостъпни. Плюс това, природните средства са на ниска цена и са достатъчно ефективни.

  1. Ежедневно омазняване на косата – може да се направи със смес от рициново масло, масло от розмарин, зехтин, бадемово и кокосово масло в равни пропорции. Към тази маслена смес добавете корен от коприва, който има силно регенериращо растежа на косъма действие.
  2. Управление на стреса – напрежението се счита за една от най-честите причини за косопад. Практикуването на йога, разходки из природата или заниманията с някакъв вид спорт поне 3 пъти седмично ще възстанови хормоналният ви баланс и ще стимулира растежа на косъма.
  3. Приемане на витамини – витамин А помага за производството на себум в кожата на главата, което е необходимо за растежа на косата, докато витамин Е регулира кръвообръщението и стимулира образуването на нови космени фоликули.
  4. Масаж на главата – благодарение на него космените фоликули могат да се върнат обратно към живота. Професионалният масаж два пъти седмично трябва да се прави от специалист, който знае точните точки по скалпа и силата на необходимия натиск.
  5. Богатите протеинови диети в комбинация с упражненията и подстригването на косата стимулират по-бързото кръвообръщение в областта на скалпа, което е с решаващо значение за стимулирането на растежа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


4 + 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.