Операция на простатата – една отлична възможност за лечение на рак на простатата

Рака на простатата е заболяване, което се развива най-вече при мъжете на възраст около 65 години. Това е третата основна причина за смъртност причинена от рак при мъжете. Смъртните случаи обикновено настъпват при мъже над 75 годишна възраст. Ето защо е необходимо да се извършват редовни профилактични прегледи, тъй като ранната диагностика увеличава значително шансовете за пълното лечение на това заболяване.

Ракът на простатата започва в простатната жлеза, която е с размер на орех и е част от репродуктивната система. Съществуват различни методи за лечението на това заболяване. Лекарите преценят как да протече лечението при всеки пациент за да има максимално добър ефект от борбата с рака.

Най-разпространения метод за лечение на рак на простатата е чрез операция. Този метод включва премахване на простатата и тъканта около нея. Това се прави в случаите, когато туморът не е нараснал извън жлезата. Ето защо ранната диагноза е от съществено значение. Преди това се извършва преглед, който включва подробен разговор между лекар и пациент по отношение на евентуалните странични ефекти. Някои от тях са проблеми с ерекцията и контролиране на процеса на уриниране, проблеми с червата и др.

Друг вид лечение на рак на простатата е лъчевата терапия. При този метод се използват рентгенови лъчи или други радиоактивни методи, за да се унищожат раковите клетки. Това лечение е най-ефективно, когато тумора е ограничен само в рамките на простатата. Лъчевата терапия може да се използва и след хирургично лечение, за да се унищожат ракови клетки, които може да са останали след операцията. Този метод на лечение е безболезнен и продължава около 6-8 седмици. Манипулациите се извършват обикновено пет пъти седмично, но пациента не се задължава да остане в здравното заведение. Страничните ефекти от тази процедура са импотентност, загуба на апетит, кожни проблеми и проблеми с пикочния мехур.

Други по-малко прилагани лечения при рак на простатата включват: брахитерапия, хормонална терапия и протонна терапия. Въпреки разнообразието от методи на лечение, от решаващо значение е още при първите симптоми на заболяването да посетите вашия лекар за поставяне на точна диагноза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 3 = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.