Лечение срещу гъбички на краката

Една от най-често срещаните инфекции, която засяга милиони хора е гъбички на краката. Това възпаление на краката или на ноктите на краката е известно още като онихомикоза и се дължи на гъбичките дерматофити принадлежащи към семейството на дрождите. Въпреки, че това не е сериозно състояние определено предизвиква голямо неудобство. Това е и причината, поради която хората без колебание започват да търсят подходящото лечение. Трябва да се отбележи, че гъбичките са много упорити и лечението им е трудно, тъй като те имат тенденция да се появяват отново и отново. Предлагам ви няколко начина за лечение на гъбички:

Медикаментозно лечение на гъбички на краката

При това лечение се използват лекарства под формата на хапчета приемани през устата или различни видове кремове и спрейове за локално третиране. Микоцид 1 е едно от най-търсените за външно приложение лекарствени средства. С него се намазват участъците, които са засегнати от инфекцията по 1-2 пъти дневно. Не спирайте лечението до пълното излекуване от проблема, а след като видите, че гъбичките са изчезнали продължете приложението на медикамента още 1-2 седмици, като го използвате по веднъж седмично. Освен гъбичките, това лекарство убива и няколко други видове вредни бактерии и микроорганизми.

Някой от пероралните лекарствени средства са Флуктоназол (Diflucan), Итраконазол (Sporanox) и Тербинафин (Lamisil). Те са ефикасни, но могат да предизвикат някой нежелани реакции при хора, които са алергични към някой от съставките им, затова първо трябва да се консултирате с лекар преди да ги приемате.

Лечение на гъбички със средства от природата

Маслото от чаено дърво се счита за едно от най-ефективните естествени средства за борба срещу гъбички на ноктите. С него се намазват краищата на ноктите, като може да се добави и масло от лавандула за още по-голям ефект. Друга мярка е накисването на краката в топла вода, в която се добавя сол и лимон. Солта е активен дезинфектант, а лимона действа като успокояващ агент.

Другият природен лек е комбинация между зехтин и масло от риган, което е противогъбично, антибактериално и антисептично средство. Втрийте тази смес в ноктите на краката и между пръстите.

Гъбичките могат да бъдат премахнати само с поддържането на добра хигиена. Избягвайте да държите краката си дълго време във вода. Избягвайте да носите влажни чорапи и обувки. Мийте редовно краката си със сапун и вода и ги подсушавайте добре. Това ще попречи на гъбичките да се появят отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − = 4

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.