Използвайте козметика за лице против вредното слънчево действие

Голяма част от жените използват всевъзможни серии козметика за лице и тяло, за да бъдат още по-красиви, но малко от тях използват и козметика със слънцезащитно действие. Повечето хора не осъзнават факта, че прекомерното излагане на слънчевата радиация се отразява пагубно върху кожата им. Много хора казват „Нали слънцето е полезно?“ и лягат на плажа и се препичат с часове. Да, слънцето е полезно, но в малки количества, но когато се прекали – то става опасно. В тази статия ще се откриете два съвета, с помощта, на които да се грижите правилно за вашата кожа.

Макар да изглежда, че не е необходимо да използвате професионална козметика със слънцезащитно действие през зимата или в облачните дни, когато времето е студено и мрачно, вие все пак трябва да предпазвате вашата кожа, за това е припоръчително да използвате продукти със защитно действие.

Слънцето ще влезе в контакт с кожата ви, веднага след като крака ви стъпи навън, а това означава, че е добре да бъдете защитени, дори ако сте излезли само, за да проверите пощата. Също така, не мислите, че дрехите ви са пречка за слънцето и ви предпазват от него, така че винаги е желателно през летните месеци най-вече да използвате съответната козметика за лице и тяло.

Слънцето е най-силно между часовете от 11 дои 16 часа, така че бъдете особено внимателни ако ви се налага да сте навън по това време. Носенето на шапки може да бъде доста моден аксесоар за жените, а и в миналото жените са ги носели в продължение на години, за да се предпазят от слънцето.

Накратко да обобщим не прекалявайте със слънчевите бани, винаги носите шапка, когато сте навън, използвайте козметика за лице и тяло със защитен фактор минимум 15. Слънчевите очила са модерни и много важни, тъй като намаляват появата на бръчки в околоочния контур, но най-вече блокират най-малко 99% от UVA слънчевата светлина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.