Козметика за бременни

По време на бременността и раждането, настъпват много изменения в тялото на жената, като напълняване, стрии, разширени вени, известни промени по кожата: кафяви петна по лицето, белези по корема и други. От всички тези изменения по време на бременността, могат да се получат трайни козметични увреждания. Поради тази причина на пазара има специална козметична линия за бременни жени. Почти всеки голям производител на пазара предлага козметика за бременни. Голяма част от тези проблеми могат да се избегнат, ако се положат съответните грижи за кожата на време. През първите няколко седмици не се налага драстична промяна в начина на живот, грижите за кожата през този период не се различават от тези, които сте полагали преди това. През втората половина на бременността е време да вземем по-сериозни мерки за нейното здраве и трябва да използваме козметика за бременни.

Най-много внимание и грижи трябва да отделим на корема и гърдите, повечето специалисти препоръчват напудряне на проблемните места и поставяне на лентички от лен или хасе, за да се избегне появата на екзема. За предпазване от образуване на стрии, трябва да масажирате кожата с подхранващи кремове или друга козметика за бременни, носене на еластични колани и гимнастика. Разширените вени са може би един от най-гадните и сериозни проблеми, които се срещат при по-голяма част от жените. Има много различна козметика за бременни, която се бори с този проблем, но най-добрата профилактика против появяването на разширени вени е движение, лека гимнастика, носене на специални ластични чорапи през последните месеци на бременността и хладни душове на краката. Друг неприятен проблем след бременността и раждането е хиперпигментацията. Тя се среща по-често при брюнетките и се и се активизира от слънчевата светлина, във връзка с нея се препоръчва използването на кремове с висок фактор, като няма значение каква марка козметика за бременни ще използвате в този случай, защото разликата в качеството е минимална.

Един от основните проблеми при грижата за кожата през този период е липсата на достатъчно козметика за бременни. Например кремът за бременни, които сте използвали преди бременността може да отключи алергия. За това през този период трябва да сте внимателни каква козметика за бременни купувате. Най-сигурния начин да се предпазите от фалшива козметика за бременни е да я купувате от аптеките, а не от интернет сайтове, магазини за козметика или хипермаркети. В момента най-хубава и качествена козметика за бременни предлагат световните гиганти Палмърс, Мустела и Бюбхен. Някои козметични продукти не се препоръчват при бременност, тъй като съдържат опасни съставки за плода и майката, като : ретиноиди, фталати, парабени, толуен, формалдехид, фенилендиамин и оксибензон, затова внимавайте каква козметика за бременни си купувате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.