Камъни в бъбреците – естествени методи за лечение

Всеки, който е страдал от камъни в бъбреците знае колко болезнени могат да бъдат. Макар най-добрият вариант е да потърсите лекарска помощ, има няколко метода, които можете сами да приложите, за да облекчите състоянието си.

Една от най-честите препоръки разбира се е спазването на здравословна диета. Ако имате камъни в бъбреците, най-добре е да изпробвате за известно време вегетарианска диета – без месо и кофеин. Това ще ви помогне, защото бъбречните камъни се образуват, когато в бъбреците се натрупат вещества, които приемате с храната и напитките.

Може би най-добрият естествен лек за камъни в бъбреците е пиенето на много вода. Когато сте дехидратирани бъбречните камъни се образуват по-бързо, а приемът на повече вода им пречи да се отлагат и утайките се изхвърлят с урината.

Изпитан метод за облекчаване на болката от камъните в бъбреците и по-бързото им изхвърляне са подскоците и кляканията. Пийте хладка вода половин час преди упражнението и по този начин веднага ще изпитате облекчение, защото движенията помага на камъните в бъбреците да преминат по-бързо.

Широко разпространен лек е и терапията с натурален сок от червена боровинка. 100% натуралният сок пречи на камъните в бъбреците да станат по-големи. Понеже в повечето случаи камъните са образувани от калций, сокът от червена боровинка премахва излишното количество от урината преди да се е отложило по бъбречните камъни.

И като говорим за боровинки, камъните в бъбреците се повлияват от плодовете. Понякога вместо приема на много вода, се препоръчва плодова диета, тъй като плодовете съдържат естествени киселини, които могат да разбият камъните на по-малки по големина, така че да бъдат изхвърлени от тялото по-лесно.

По-нов метод за лечение на камъни в бъбреците е терапията с витамини и минерали. 800 милиграма магнезий и 100 милиграма витамин B6 на ден, които приемате с натурален сок всеки ден, ще помогнат в разграждането на камъните, така че да не се налага да ги изкарвате по болезнения начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.