Измийте вирусният синузит, БУКВАЛНО!

Често започваща като обикновена настинка, инфекцията на синусите обикновено завършва като остър вирусен синузит, а в 2% от случаите като остър бактериален синузит. За щастие вирусите причинили заболяването умират в рамките на една до две седмици след атаката, често без да се налага допълнително лечение.

Когато се говори за лечение на синузит, обикновено става въпрос за опити за облекчаване на симптомите му и се цели да се ускори процеса на оздравяване. Това често се налага когато имунната система на човек не е достатъчно силна за да се справи и да унищожи вируса.

Запознаване със симптомите на синузит

Като общо правило, когато се търси лек срещу вирусният синузит трябва да се търсят средства за премахване на симптомите свързани с болестта. Вирусният синузит се проявява по много начини. Най-честите симптоми включват запушен нос, прекомерна назална секреция, кихане, главоболие, подуване и болки в зоната на синусите и кашлица. Други симптоми на вирусният синузит могат да бъдат болки в гърлото, отпадналост, раздразнителност, временна загуба на чувството за вкус и мирис, лека температура, халитоза (лош дъх), гадене и болки в ушите.

Деконгестанти

Назалните деконгестанти могат да бъдат в различни форми. Някой от тях са таблетки, приемани през устата, а други са спрейове за впръскване директно в носните отвори. Съществува и трети тип за локално приложение. Деконгестантите не трябва да се ползват повече от 3 дни без предписание на лекар, тъй като може да доведат до пристрастяване. Също така те са склонни да изгубят своята ефикасност.

Ако не се чувствате добре с употребата на тези медикаменти, съществуват и по-безопасни начини за справяне със синузита. Парната терапия и изплакването на носа с подсолена дестилирана вода са едни от най-ефикасните не медицински методи. Те премахват слузта и полипите и така се улеснява дишането.

Лекарства

Не е лоша идея да се комбинират деконгестанти с други видове лекарства. Ако синусите са възпалени и имате силни болки можете да вземете противовъзпалителни средства като нестероидни противовъзпалителни лекарства или назални кортикостероиди, както и общи болкоуспокоителни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


3 + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.