Правилно хранене и ежедневно прилагане на професионална козметика – ключ към здравето и младежкият вид на кожата.

Остаряването е неизбежно и всеки човек се сблъсква с него. Не е задължително обаче да се примирим с този факт и да изгубим красотата си. Да, не можем да хванем стрелките на часовника и да ги върнем назад, но винаги можем да се погрижим за себе си и да отложим времето, когато някой ще ни нарече „баба“ или „дядо“. Сега е времето за съвети, които ще ни помогнат да спрем поне видимите белези на остаряването. Да, тези анти-ейджинг съвети може би ще ви изглеждат тривиално, но те са всичко от което се нуждаете за да изглеждате по-млади, но по-важното е, че ще ви помогнат да се чувствате здрави и красиви.

Грижа за кожата

Ежедневното стриктно поддържане на кожата ви ще я запази гладка и сияйна. Използвайте анти-ейджинг професионална козметика за почистване, тонизиране и овлажняване на кожата. Така ще помогнете нейното възстановяване след дългият ви работен ден и агресивната външна среда, която се опитва да добави бръчки върху лицето ви. Тази специална козметика за лице използва изофлавони от ирис, които са много близки до женските хормони естроген и прогестерон и могат да ги заместят много успешно. Така се стимулира производството на колаген и еластин, които запазват еластичността на кожата, поддържат я влажна и не позволяват появата на фини линии по нея. Използването на козметика за тяло за предпазване от слънчевата радиация също е задължителен елемент от борбата срещу бръчките и остаряването на кожата.

Диетата

Казват, че вашият вид е резултат от това, с което се храните. Ако ядете постоянно чийзбургери, хамбургери и други подобни на тях храни, тогава ще изглеждате точно като тях. Здравословната диета не е толкова стресираща, колкото си мислите, но е особено важна във времето, в което живеем. Днес можем да намерим много храни с антиоксиданти и витамини и благодарение на тях да изпреварим белезите на старостта. Включете в дневното си меню повече ягоди, бобови храни, зелени листни зеленчуци, плодове като папая, билкови чайове, и да не забравяме най-важната, но в повечето случаи подценявана ВОДА. Да, един от най-добрите съвети за борба със старостта за жените е да се уверят, че са добре хидратирани. Правилното хранене е една от предпоставките за правилно действие на всяка козметика за тяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.