Смесители в нашето ежедневие

Едни от най-често употребяваните уреди за хигиена, които използваме ежедневно това са нашите смесители – използваме ги в банята, в кухнята, на обществени места. Благодарение на тях топлата и студената вода се смесват и се получава една една приятна на температура вода, затова и ги наричаме смесители. Регулирането на температурата става посредством контрол на дебита от студената и топлата вода, след това те се смесват и изтичат през чучурите на така така наречените смесители – това най-общо представляват те.

По-бележитите производители са немските – някои от фирмите са Hansgrohe, Grohe, Hansa. Това са фирми с история и традиции, които са се доказали във времето и които са намерили заслужено място на върха при производството на батерии за баня.

Обикновено – различаваме два основни типа смесители – такива за баня и смесители за кухня. По същесво и двате батерии правят едно и също – смесват топлата и студената вода и дои смесителите дори на най-големите фирми като Hansgrhe правят точно това.

Когато кажем смесители за баня, това включва всичките батерии в банята – за мивката, за бидето, смесителите за ваната и душа. Те биха могли да бъдат едно или двуръкохваткови, с или без термостат, или пък смесители за вграждане. Изобщо смесители за баня е едно доста широко понятие и разнообразието от продукти е наистина много голямо.

Другия тип смесители – това са тези за кухня, характерното при тях е, че са приспособени към специфичните нужди в кухнята. Например – по-високи са, за да може спокойно да се оперира в мивката или пък разполагат с изтеглящ се душ – доста модели на Hangrohe са направени по този начин.

„Висшия пилотаж” при направата на смесители за баня е отреден именно за немските фирми – смесители Grohe и т.н. Например именно тази фирма е измислила първа термостатните батерии през 70-те. И до днес, Grohe държат лидерството в този клас смесители, тази челна позиция се дължи на изключителната им издръжливост във времето и на невероятно бързата реакция на термостата ( техните смесители реагират на промяна в налягането за части от секундата ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 4 = 4

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.