Новости в производството на интериорни врати

Когато дойде момента човек да потърси информация за интериорни врати в интернет изведнъж попада на множество термини, които нищо не му говорят. МДФ, ПДЧ, ламинат и какви ли не още непознати думи се свързват с търсените от него изделия. МДФ/MDF е особено разпространен материал в мебелната промишленост. Създаден от дървесни фибри, раздробени и слепени по специална технология. Получените плоскости са много здрави, обработват се лесно и затова мебелната промишленост вече не можа без тях. ПДЧ също е материал, произведен от дървесни частици, слепени с помощта на дървесни смоли. За производството на интериорни врати МДФ е по-предпочитан, заради влагоустойчивостта на материала, особено за помещения с по-висока влажност.

ПДЧ е неподходящ при висока влажност, но само ако не е обработен както трябва. В съвременното производство плоскостите от ПДЧ са трипластови, а отгоре са облепени с PVC ламинат и водонепроницаеми кантове. Така дървената сърцевина остава изолирана от външни влияния и готовите изделия са достатъчно издръжливи на влага.

При производство на интериорни врати от ламинат, здравината е гарантирана. Предпочитаните плоскости са МДФ, влагоустойчивият материал, допълнително покрит с ламинат е буквално вечен. Той не се деформира, повърхностите не се надраскват и захабяване на вратите не се забелязва години наред. Цветовете и шарките, които могат да се получат при тази технология са безброй, затова често това е най-предпочитаната комбинация.

За хора, които предпочитат естествения цвят на дървото решението е фурнировани интериорни врати. Естественият фурнир, с който се облепват плоскостите създава впечатление за масивно дърво. Той стои много елегантно и напълно замества вратите, произведени от масив, които са и доста по-скъпи. Плоскостите, ползвани за производство на врати може да бъдат и боядисани по технология, чрез която се нанася полиуретаново покритие, което напълно изолира влагата. Боядисването дава много голяма свобода при оформлението на вратите, като шарките могат да са най-разнообразни.

При врати с особена форма, боядисването и оформяне на някои елементи в друг цвят е един практичен вариант, който улеснява работата и снижава крайната цена. Това е начин да се впишат цветово интериорните врати в общата концепция на обзавеждането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − 1 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.