Интериорните врати – като всяка друга мебел в жилището

През последното десетилетие голямо значение е отделено на интериорния дизайн. Точно както хората са много внимателни за това какво мебели поставят в дома си, така те са внимателни и за вратите, които ще  изберат. На дизайна на интериорни врати трябва да се обърне също такова внимание, както и на дизайна на която и да е мебел в стаята.

Много фирми за интериорни врати разработват красиви, точно проектирани интериорни врати, които дават усещането за лукс. Някои от тях са класически, някои са модерни , други са с изчистен дизайн. Целта да е да бъде задоволен всеки вкус, колкото и капризен да е той.

Хората, които искат проектиран дом настояват и за проектирани мебели за своя дом и вратите не трябва да бъдат изключение от това правило. Затова, когато избирате врата за вашия дом, уверете се, че тя е с красив дизайн, стил и в съответства с проектирането на останалата част от обзавеждането.

Когато избирате цвета на вратата, трябва да сте сигурни, че тя се вписва добре с цялостния дизайн на дома. Стила на вратата трябва да бъде подобен на този на различни части от мебелите в къщата и цялостната схема на дизайна. Ако къщата е проектирана с изчистени линии, трябва да се запази същият стил.

Интериорните врати се предлагат в различни цветове и в различни стилове.

Цвета на вратата  трябва да съответства на цвета на стените в къщата. Ако стените са боядисани с кремав оттенък, вратите трябва да бъдат с цвят на сметана, ако стените са бели вратите трябва да е бяла, ако предпочитате по-тежко, по-топъл поглед, вие трябва да изберете тъмните врати венге или орех, който контрастира с цвета на светлината.

Много е важно избраните интериорни врати да съответстват цветово и на пода в дома или офиса. Това, коеот казахме за цвета на стените в почти пълна сила се отнася и за цветовото съотношение между пода и вратата.

Ако, например, подът в стаята е светъл, трябва да изберете врата в бял или кремав оттенък. Въпреки това можете да изберете тъмни цветни вратите за такава стая, които ще контрастират със светлината на пода, ако се планира създаването на контрасти или пък искате да насочите вниманието си към вратата.

Обратното също е вярно: Ако подът е тъмен цвят и желаете  създаване на хармония и не искате да поставяте акцента върху вратите, вие трябва да изберете тъмни интериорни врати, които са възможно цветово най-близо до цвета на пода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 1 = 6

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.