Съвети за ефективно споделяне в соцалните мрежи

Млъкнете.

Честно казано, изглежда че всички споделят каквото е възможно да открият. Всичко в името на създаването на съдържание. Изглежда, че никой не разбира правилно споделянето в социални мрежи.

Ето какво трябва, и какво не трябва да правите:

Не споделяйте връзки от основни блогове – Известните и популярни блогове имат страхотно съдържание, което може да бъде дадено на тълпата. Затова са и толкова популярни. Истината е, че те вече са на върха в техните ниши. Сигурно и вие имате няколко стойностни блога. Както и да е, тези блогове не са единствените играчи в Интернет.

Оглеждайте се за интересни статии в блогове написани с любов – Само защото блога не е популярен не означва, че блогърът няма какво хубаво да каже. Факт е че тези блогъри правят същото, както и големите момчета. Дори са крачка напред добавяйки колелото на изобретението. Така че те може да имат да кажат нещо интересно в крайна сметка. В директориите за статии също има интересни неща, които очакват да бъдат споделени.

Спрете да бъдете център на внмание – Това е нещо, което хората в Туитър могат да научат. Не всичко е свързано с вас. Спрете да споделяте само линкове които вие сте написали или ви представят. Вместо това фокусирайте се върху блогове написани от други хора. Също така коментирайте тези блогове. По този начин не само споделяте полезно съдържание, също допринасяте за него.

Не се плашете от ретуит или споделяне – Има някакъв манталитет да се крадат новини от други хора чрез социалните мрежи. Това не е вярно. Ако някой друг е вдъхновен от нещо прави услуга на източника и споделя съдържанието. Дори да има с хиляди повече последователи от вас, Вие все още имате различен кръг от неговия.

Не споделяйте всичко – Това изглежда малко противоречиво, но вие не можете да споделяте всяко нещо открито в Интернет. Пълно е с чудесни неща наоколо, но не позволявайте вашите линкове да се сипят един след друг. Замислете за за Туитър акаунтите, които споделят само линкове… спам ботове? Не те са точно като вас, ако започнете да споделяте само връзки.

Публикувано от

sazz

Социална мрежа www.twist.bg

Едно мнение за “Съвети за ефективно споделяне в соцалните мрежи”

  1. Съгласен съм че не може всичко да се споделя в социалните мрежи и много ми хареса сравнението с Туитър, които все по рядко се използва … от хора. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 + = 11

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.