Как да кандидатстваме за работа с мейл

Първият контакт с работодателя може да не ни се струва много важен – в крайна сметка това е просто имейл. Струва си обаче да си дадем сметка, че той също създава впечатление за нас в него и дори може да работи в наша вреда, ако е непрофесионален. Как да отговоря на офертите за работа ?

Създаването на оригинален имейл не трябва да бъде нещо, което смятаме за ненужен проблем, тъй като не забравяйте, както вече споменахме, че това е първият ни контакт с работодателя, който ще започне да изгражда нашия имидж.

Случва се, че имейлът, даден в раздела „Контакт“, е входяща поща на компанията, която вероятно получава много други съобщения и това може да ни направи незабелязани. Затова си струва да се опитаме да получим имейл директно до работодателя, ако е възможно и знаем кой се занимава с набиране на нови служители. 

Трудно е да се създаде професионален имейл, който да се отнася с пълна сериозност, ако идва от адреса syzitoo@; ludo_momiche@ и т.н. Ето защо, ако се чудим как да отговорим на офертите за работа , първият отговор е – от официален имейл. Най-добре е името му просто да съдържа нашето собствено и фамилно име или самото фамилно име. 

Тема на имейла

Темата е може би първата, на която работодателят ще обърне внимание, така че тя също трябва да бъде адаптирана към получателя. Най-добре е да се опитате да улесните максимално работата му в този момент. Моля, обърнете внимание, че става въпрос за набиране на персонал, посочете името на длъжността и номера на рекламата, ако има такава.

Прикачени файлове

Изпратените файлове вероятно ще бъдат изтеглени от работодателя. Затова е важно да ги назовем правилно, за да не се изгубят.

Съдържание

На първо място, не забравяйте за любезните фрази. В началото на имейла  използвайте изрази като: Дами и господа (ако не знаем името на работодателя) От друга страна, завършваме имейла с фразите: С уважение. 

Трябва също да помним, че нашият професионализъм се доказва от езиковата коректност, така че си струва да прочетете имейла, преди да го изпратите или да го покажете на някой, който може да посочи грешки. 

Източник: https://obiavi-za-rabota.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.