За или против тютюневия дим?

На пазара се продават около 230 вида тютюневи изделия, някои от които са специално направени за пристрастяване. Все по-модерен заместител на тютюна са електронните цигари, които са наводнили всички сайтове за обяви. Все по често ще видите в София да се разхождат хора с някаква алтернатива на тютюна в ръка.

Знаете ли, че около 3% от хората  използват бездимни тютюневи изделия!

Въпреки това почитателите на чистия, натурален тютюн никога няма да свършат. Според Американския център за контрол и превенция на заболяванията всяка година тютюна води до 443 000 смъртни случая само в САЩ.  Там има тотален контрол над  тютюневата промишленост, но въпреки това се произвежда голямо разнообразие от тютюн и тютюневи изделия.

Днес и в България са наложени изисквания, тютюна да бъде с определени съставки,  дизайн,  състав, съдържание на катран, начин на горене  и  други характеристики, но няма свързани с общественото здраве.

Производителите на тютюн редовно стачкуват и са в правото си защото буквално им го взимат за жълти стотинки, а защо тогава пушачите го купуват толкова скъпо?

Поради тази причина на пазара се появиха много сайтове и обяви за тютюн.  Все по-често може да намерите тютюневи изделия по интернет. Въпреки това има движение в този сектор и той се променя постепенно. До сега тютюна е  бил от масово консумираните продукти,  за които потребителите не знаят какво точно консумират, но днес вече не е така. За всеки, който се интересува има изнесена информация. На всяка кутия пише, че тютюна води към пристрастяване.  Тютюневият дим води  до фатални заболявания  на белите  дробове  или причинява рак. Пушенето по време на бременността може да навреди на бебето ви.

Може да срещнете още надписи от рода:  ВНИМАНИЕ! Тютюнопушенето може да ви убие.

Някой път дори слагат гадни снимки по кутиите, но дали това ще ни спре да се насладим на тютюневия дим?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.