Чип тунинг или какво печелим с него

Все по-популярна у нас сред любителите на автомобили се оказва услугата чип тунинг на двигатели. Какво обаче печелим при чип тунинг на нашия автомобил ще се опитаме да ви отговорим в настоящата статия.

При чип тунинг се пренастройва управляващия електронен блок на двигателя, който се грижи за неговата оптимална работа. Посредством настройки, отговарящи на използваното гориво, смазочни материали, режим на каране и т.н. ECU (Engine Control Unit), каквито имат всички автомобили, произведени след 2000-та година, започва да реагира по-адекватно на условията в двигателя.

Ето част от нещата, които получаваме при качествен чип тунинг:

  • Понижаване разхода на гориво – разхода на гориво след добре направен чип тунинг може да се понижи значително, но това е, при условие че използвате автомобила си нормално и не държите постоянно настъпен педала на газта. При втория случай, то най-вероятно разхода на гориво на средна база ще се повиши леко, но в крайна сметка вие сами избирате. Понижението в разхода на гориво при чип тунинг се дължи на оптималното съотношение горивна смес и въздух, за да се постигне максимално добро изгаряне.
  • Повишаване на мощността и въртящия момент на двигателя – всеки в наши дни иска да кара мощен и бърз автомобил, било то да се изфука пред приятели или да уплаши приятелката при ускорението след чип тунинг. Вероятно и вие сте сред хората, желаещи при натискане на газта, автомобилът ви да се устремява напред като стрела.
  • Безопасен за двигателя – за разлика от механичните модификации върху двигателя, при чип тунинг неговия ресурс се намаля едва забележимо, като при търсене на екстремности по отношение на мощността този показател може да се увеличи, в зависимост от вашите предпочитания и преценка.

Може би е дошло времето да се насладите на мощен и бърз автомобил, за какъвто винаги сте мечтали, като се доверите на услугите на опитна фирма за чип тунинг, която да създаде от вашата кола истинско спортно бижу.

 

Публикувано от

Димитър Георгиев

Казвам се Димитър Георгиев и съм копирайтър и SEO оптимизатор. Работата ми е свързана тясно и със SEO копирайтинг и Article маркетинг. Често помагам и на някои от най-големите SEO и Social маркетинг експерти в България. Имам си и собствен хейтърски блог и поддържам своя собствена Директория за статии. Съдружник съм и във фирма за продажба на интериорни решения, подови настилки и паркет - Sunrise паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.