Информация за Рибарица

Рибарица е разположена в Тетевенския Балкан, намираща се на 130 км от нашата столица.  Целогодишно, екскурзианти от цялата страна и други държави посещават балканското село, за да се насладят на приятния въздух на 600 м надморска височина, а също и на възможностите за прелестна и уникална отпуска в един от всички малки и големи квартири, които се предлагат от местните.

Рибарица се намира на река Бели Вит, в която туристите е възможно да ловят пласкачи и други планински речни риби. В селцето има голямо количество механи, където гостите на курорта могат да опитат местните рибни и други традиционни специалитети.

Като се изключат риболова и туризма, българи и чужденци всяка година се събират в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), по време на което се съставят исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.

Наред с разнообразието от типично битови български къщи и хотели, за по-претенциозните посетители на селото има и съвсем авторитетни хотели със Спа, басейни и доброто оборудване.

Практичните и красиви хотели, вили и къщи в Рибарица са все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на различни асоциации и сдружения от България.

Най-честите туристи, които идват в Рибарица са от столицата ни. Те искат да се махнат от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Ето с това се разграничава курортното селце от другите населени места.

Лятото може да се насладитемногото басейни, които са много добре поддържани, а също така и местните водни вирове с красивите скали.

В зимния сезон, когато има достатъчно сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Надали ще видите хора, които са се отбили в Рибарица и не им е харесло. Местните също са много приветливи и ще ви помогнат с каквото могат.

Задължително трябва да посетите и местността „Костина“, която е идеално място за барбекю на открито.

Порадвайте се на една незабравима ваканция със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.