Балнеохотели в България

Край красивата местност Клептуза може да прекарате незабравими моменти и да научите любопитни факти около природните забележителности на родината ни. Тук се намира минералният извор Чепино и удивителния парк на езерото Клептуза.
Многобройните предложения за спа хотел дават възможност на природолюбителите да отпочинат след разходките из прекрасните местности. Може да се отседне в хотел Камена или Велина, друга възможност за пренощуване са хотелите Акватоник, Св. Спас, Клептуза, Селект.

Туризъм, профилактика и лечение на определени заболявания, балнеокомплекс, спорт, културно-историческо опознаване на различни интересни обекти от нашата природа – това са само част от възможностите, които ви обещават доброто оползотворяване на свободното време. Наблизо е любопитната пещера Лепеница, мястото, където са намерени 7 пещерни бисера, понастоящем съхранявани в Софийския природонаучен музей.

Ако сте страстни туристи, няма как да не посетите крепостта Цепина до село Дорково. Още предложения за това къде може да отседнете и да си починете може да откриете на нашата страница.

Любителите на ски спортове много добре познават курорта Юндола, популярен с това, че е домакин на световното първенство по ски спускане. Местоположението му е между Родопите и Рила, а в близост до него се намира местността Белмекен, известна със спортните си центрове „Белмекен”.

Местността „Цигов чарк”, язовир Батак, резерватите „Дупката” и „Беглика” са места, които ще ви оставят без дъх с чистата, удивително красива природа – невероятна гледка за всеки посетил мястото. Не случайно резерват „Дупката” е под закрила на ЮНЕСКО. Тук може да се видят доста невероятни природни забележителности, да се отпочине от напрегнатото ежедневие и да се практикува туризъм или спорт.

На 28 км. от Велинград е градът – музей Батак. Това е истински забележителен паметник на нашето минало, впечатляващ с една от най-старите църкви в България – „Св. Неделя”.

Ако се интересувате от история, непременно посетете историческия музей в града – още един начин да обогатите вашите познания за историята и миналото на родината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


6 + = 12

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.