Nokia 808 Pure View – телефон или фотоапарат?

Nokia 808 PureView е поредното технологично постижение на финландския мобилен гигант Nokia. Телефонът притежава уникални функции, много нововъведения, който го доближават до истински  висококачествен фотоапарат.  В по-долните редове ще направя кратък преглед на „камерофона”, чрез който надявам се да отговоря на въпроса заслужава ли си да инвестирате в притежанието на подобено устройство.

Дизайн:

Nokia 808 PureView определено изглежда леко „пълен” и „тумбест”, като корпуса му се заключва в  размерите: 123x60x13 мм и тежи 190 грама. Със сигурност лекотата и финия дизайн не са едно от неговите предимствата.  Корпусът му е изработен от изключително висококачествен поликарбонат , като е положен и  тънък  слой керамично покритие, а дисплея и обектива на камерата са защитени с Gorilla Glass, за да не се драскат при употреба.

Дисплей:

Nokia 808 PureView е снабден с 4 инчов AMOLED дисплей със скромна резолюция от 640х360 пиксела. Технологията ClearBlack е в пълната си сила тук, цветовете са истински и ярки, а черното си е черно. Разбира се това не HD резолюция и при вглеждане пикселите се забелязват.

Камера с 41 мегапикселов сензор:

Съвсем основателно Nokia 808 PureView е определян и като  камерофон заради своята огромна 41 мегапикселова камера.  На пръв поглед това звучи фантастично, как Nokia са побрали този сензор в телефон, но това е самата истина.  Тук е използвана за първи път  изцяло новата технологията разработвана дълго време/5 години/ – PureView.  Тя се активира когато снимате с резолюция от 8, 5 или 3 МР,  когато се включва огромния сензор, който обединява информацията от 7 пиксела в един и създава снимки шедьоври.  Освен това ново технологично решение, за качеството на снимките спомага и оптиката  Carl Zeiss, а също и мощната ксеснонова светкавица с обхват  до 3.5 метра.

Новата уникална камера на  808 PureView освен огромния сензор, притежава уникално приближаване, въпреки че това не се случва оптично, а само софтуерно, ще се убедите, че качеството е просто перфектно. Когато заснемате видео  в Nokia 808 PureVIew е изпoлзвана още една нова технология наречена Nokia Rich Recording, която активира два микрофона, които тотално ще изолират всички външните шумове.

В допълнение Nokia 808 Pure View се управлява от Symbian версия Nokia Belle OS, задвижван е от 1.3 GHz ARM 11 процесор.
Като цяло можем да заключим че Nokia 808 PureView  притежава цял куп нововъведения непознати досега при други телефони, и ако желаете да се докоснете до тях, то телефона е за вас.

Едно мнение за “Nokia 808 Pure View – телефон или фотоапарат?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 + 7 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.