Защо понякога лаптоп батерията ви не се зарежда

Всеки потребител използва своите лаптоп батерии за да си осигури автономно захранване за своя преносим компютър, когато му се налага да го ползва на места, където няма достъп до електрическата мрежа. Продължителността на времето в което можете да ползвате лаптопа на батерия зависи от размера на батерията и мощността на ресурсите на системата. Често обаче се случва вашите батерии за лаптоп на Dell да не искат да се заредят. Това може да се дължи на един от следните проблеми.

Общи неизправности

Проверете дали адаптера е включен в захранването. Много често хората забравят да го включат и след това недоумяват защо батерията им не се зарежда. Може проблема да е и в самия контакт, който ползвате. За да проверите контакта включете и други устройства, за да проверите дали работят.

Адаптера трябва да доставя на батерията правилния волтаж

Ако адаптера ви доставя на батерията ток с различен волтаж от този който тя изисква, това може да доведе до неправилно зареждане или изобщо да няма процес на зареждане. За това преди да свържете адаптера уверете се, че волтажа му отговаря на волтажа на батерията ви.

Лоша връзка поради замърсяване

Прах и други частици много често са причината за неправилното функциониране на вашите лаптоп батерии. За да се сигурни, че няма да имате подобен проблем периодично изваждайте батерията от лаптопа и я почиствайте старателно от праха. Обърнете по-голямо внимание на металните конектори, където се осъществява връзката между батерията и лаптопа.

Памет на батерията

По-старите модели батерии за лаптоп имат т.н проблем с паметта. Това се изразява с факта, че когато не сме използвали пълния капацитет на една батерия и след това сме започнали да я зареждаме, при следващата и употреба тя ще издържа за по-кратко време. Поради това се налага тези по-стари модели батерии да се изтощят напълно преди да пристъпим към зареждането им. В противен случай те ще се изхабят много бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


8 − 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.