Обърнете внимание на камерите за видеонаблюдение и резолюцията им

Дойде време да обърнем внимание на камерите за видеонаблюдение и тяхната резолюция. Съществуват най-различни модели, които са придружени със записващи устройства, но основното, за което трябва да съблюдаваме, е разделителната способност и чистотата на картината. Купуваме камери в зависимост от обекта, който искаме да сложим под охрана. Ако последният е по-малък си позволяваме по-ниското качество, ако е голям се съсредоточаваме върху високата резолюция и перфектното изображение.

Ако искате да разгледате различните видове камери или да научите повече за тях, то може да се доверите на Джиес Груп ЕООД, които са лидер в продажбата на устройства за видеоконтрол. С няколко камери вие имате възможността да заснемете пространството пред, отстрани и вътре във фирмата ви без никакви затруднения. Естествено при по-пространствените обекти се изисква висококачествена техника, на която да гласувате доверие.

Възможностите на аналоговите камери

Аналоговите камери могат да снимат с ниска разделителна способност, което ви лишава от детайлността на изображението. Колкото повече увеличавате картината, толкова се размазват пикселите и вие не може да разберете какво се случва. Разбира се, има аналогови камери поддържащи резолюция на 540 TVL, които се ползват и за по-големи обекти, но имайте предвид, че обхвата на тези камери е само 10 метра.

Всеки собственик на малко магазинче или склад може да си позволи да използва аналогови камери заради достъпната им цена, елементарната поддръжка и устойчивостта на вода и други атмосферни условия. Вие може да монтирате този тип камери вън и вътре в помещенията, без да имате никакви проблеми.

Ако държите голяма сграда, където работи много персонал, то този вид камери няма да ви помогнат и е по-добре да се обърнете към някой от другите варианти.

HD камери за охрана на бизнеса ви

Да, при всички положения HD камерите могат да служат за охрана на бизнеса ви, тъй като изображението, което дават те е детайлно и бистро. Резолюцията на камерите започва от 780 TVL до 1080 TVL, което е много повече от аналоговите варианти.

Вие може да уголемявате изображенията, колкото искате, за да стигнете до заветното качество. Тук сме длъжни да кажем, че е добре да имате HD монитор, на който да проследите нещата, защото от последния зависят много неща. При обикновените приемници картината е колеблива и невинаги ще ви даде това, от което имате нужда.

IP камери – висока разделителна способност и лесен монтаж

Най-скъпи са IP камерите, защото се радват на висока резолюция, лесен монтаж и още куп положителни свойства. Те са перфектни за бижутерии, клонове на банки, скъпи бутици и хипермаркети. Инсталират се бързо и са свързани към глобалната мрежа, към която предават данни в реално време. С тях лесно може да прехвърляте информация на други обекти или дори на полицейските власти.

Ясно е, че IP камерите са по-скъпи от останалите варианти, но инвестицията в тях определено си заслужава парите. Всеки бизнесмен би искал да има Ip камери в обекта си, тъй като знае колко важни са те за потребителската маса. В тези напрегнати дни няма нищо по-хубаво от това да играем на сигурно, закупувайки стабилни записващи устройства за видеоконтрол.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 − = 1