Отпушване на канали

Запушените канали създават много проблеми

В момента, в който обратната вода започне да прелива, човек първо изпада в паника. В повечето случаи ситуацията изисква бърза реакция и най-вече професионална намеса. Каналите често са труднодостъпни и изискват специализирана техника. За професионално отпушване на канали освен добра техника са нужни и ВиК специалисти с много опит. Бързината е от съществено значение за да се ограничат щетите, които причинява едно наводнение в следствие на запушени канали

Съвременната диагностична техника за тръби и канали успява да покаже точното място на запушването, което улеснява максимално ремонтните дейности. Мобилните екипи за отпушване и ремонт на канали разполагат със специализирана техника с множество възможности. Отпушването на натрупани замърсявания и налепи в тръби и канали се осъществява по различни технологии в зависимост от естеството на проблема. Една добра практика е промиването със силна водна струя, която успява да прочисти повечето замърсители.

При качествено отпушване на канали не се допускат повреди по канализацията в процеса на почистващите действия. Съвременната техника щади тръбите и каналите и не им нанася поражения. Това спестява много пари на клиентите, които иначе биха отишли за ремонт на разбити тръби и изкъртени стени и плочки. Работата се счита за завършена чак след дезинфекция на каналите, която премахва неприятните миризми.

Някои канали са проблемни заради проектантски грешки и скоро се запушват отново на същите места. В такива случаи се налага смяна на някои тръби с по-широки или промяна в устройството на каналите в някои участъци. При счупени и течащи тръби, които са недостъпни за ремонт от Софийска вода, проблема се решава с вкарване на пластмасови тръби с по-малък диаметър. Така се преодолява проблема, спират се течовете, а къртенето се спестява. Когато течовете спрат се преустановяват проблемите с мокри стени и наводнени помещения.

Собствениците на засегнатите сгради могат да се заемат с отстраняване на пораженията в следствие на изливащите се обратни води. Те вече могат да бъдат сигурни, че проблема няма да се повтори.

Когато се спукат тръбите на обратната вода, освен наводнението, което се получава, проблем е и лошата миризма. Водата, извираща от замърсени канали е и опасна – тя носи зарази и представлява риск за здравето. Затова спешният ремонт с последваща дезинфекция трябва да се осъществи по най-бързия и ефективен начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 2 = 2

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.