Модерния в наши дни джаз балет

Джаз балета е един от най – нашумелите модерни танци през последните години, главно заради неговата популярност в телевизионните шоу програми, танцови спектакли, филми, музикални клипове и реклами. Хората им харесва да гледат джаз балет, защото тези танци са енергични и забавни. Джаз балетът е съчетание, което се споделя от широк диапазон танцови стилове. Преди 50-те години на 20-ти век модерния балет и джаз балета се свързват с танцови стилове, които произхождат от афро- американските народни танци. След 50-те г. на 20-ти век произхожда нов жанр на джаз танците – модерен джаз балет, с корени в карибските традиционни танци. Всеки отделен стил на джаз танците има начало (корени), които са проследими в един от тези два различни произхода.

Джаз балета е танцова форма, която показва индивидулания стил и оригиналност на танцьора. Подобно като модерен балет всеки джаз танцьор пресъздава и изпълнява движения и стъпки по свой собствен начин. Всичко това се изучава в танцовите школи. Модерен балет и Джаз балет са скоростни и забавни танци, състоят се от уникални дживения, по-трудни партерни комбинации, големи скокове и бързи завъртания. За да бъде един танцьор добър в този стил, той се нуждае от огромен опит в класическия балет, тъй като балетът придава грация и баланс. Ако сте любители, но имате желание да практикувате джаз балет, модерни танци, по-добре първо намерете танцова школа с модерен балет или класичеки балет, а след това може да премните към джаз балет.

В джаз балета се основава на комбимации и хореографии в стила, които ще ни помогнат да контролираме тялото си, да се научим как да използваме мускулите и ставите си. Развиват се физически качества и правилно телодържане, координация , сила и други умения. Часовете по модерен и джаз балет са съчетани и включват елементи от класическия балет, Модерен балет, Лирикъл джаз балет, Комерсиален Джаз, комплекс от земна гимнастика, стречинг и съвременни техники.

Добра идея е, ако искате да запиште вашите деца на уроци по танци.  Това би запълнило времето на вашите деца с приятни емоции, спорт, нови запознанства и други приятни изненади.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


9 − 9 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.