Хидратирайте сухата кожа с козметика за лице

Колко често се грижите за вашата кожа? А знаете ли как правилно да правите това? Най-добрия начин да се погрижите за вашата проблемна кожа е като използвате козметика за лице и полагате дори най-основните грижи за нея. Преди да полагате каквито и да е грижи за кожата ви е най-напред трябва да сте наясно какъв тип е кожата ви. Различните хора имат различен тип кожа и съответно грижата за нея е индивидуална за всеки тип. Ако усещате опънатост, сухота и склонност към лющено, то вашата кожа е суха и е задължително да използвате козметика за лице и тяло с високо ниво на хидратация. За да бъде тя здрава и красива е необходимо в клетките на кожата да има достатъчно количество влага. Когато то е по-малко от необходимото трябва да се намесите вие като доставите тази хидратация с помощта на специална козметика.

Ето и някои допълнителни съвети, които ще ви бъдат от полза:

  1. Наред с употребата на овлажняващи дневни и нощни кремове и серуми, можете нежно да хидратирате тялото си докато си взимате душ. Ако обаче използвате силно парфюмиран сапун в банята, трябва да знаете, че той е много малко омекотяващи кожата съставки, които могат да я направят дови по-суха от преди. Използвайте козметика за тяло с нежно и хидратиращо действие, без аромати или алкохол. Най-добре заменете сапуна с нежен душ гел.
  2. Количеството хидратация, от което се нуждае вашата кожа може да зависи от атмосферните условия, така че имайте предвид, че макар да използвате лека хидратираща козметика за лице през топлите месеци, същия лосион няма едва ли ще отговори на вашите нужни и през зимата. За това можете да преминете от по-леката формула към малко по-силно овлажняващ лосион в студените периоди на годината.
  3. Бъдете сигурни, че ако консумирате достатъчно вода през целия ден, това ще запази кожата ви здрава отвътре. Ако пиете много кофеин или газирани напитки, кожата ви страда и като резултат може да се изсуши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 4 = 13

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.