Пожароустойчиви врати пазят дома и офиса

Всеки, който иска да се предпази от пожари в дома или офиса може да използва съвременните пожароустойчиви врати, чиято изработка ограничава огъня в различните ви помещения. По този начин пожарът не се разраства и е разделен от останалите части на сградата. Външният вид на противопожарните врати също е на високо ниво, тъй че ви дава възможност да повишите качествената интериорна и екстериорна визия.

В последно време много хора купуват пожароустойчиви врати от Борман Комерс, като всички те споделят страховете си от евентуално възникнал пожар в имотите им. Модерните продукти са направени така, че вие лесно и бързо да достигнете до изхода, без затруднения при отварянето и затварянето на вратите.

Противопожарната врата се състои от рамка, 1 или 2 крила, секретна брава, огнеупорни стъкла и уплътнения. Обикновено вратите срещу пожар притежават PVC покритие, а рамката е направена от MDF, който се облицова спрямо цвета на крилата. Последните също подлежат на облицовка натурално или наподобяващо дърво покритие.

Друг интересен факт е,  че крилата на вашите пожароустойчиви врати имат набъбващо уплътнение при високи температури. Касата на вратата също притежава огнеупорно уплътнение. Ако вратата притежава стъкло, то също е издръжливо на огъня и най-често е прозрачно, за да може да наблюдавате разрастването на пламъците и да прецените какви мерки да предприемете.

Важно за всяка пожароустойчива врата е степента на нейната издръжливост. Последната се изчислява за времето, през което се задържа проникване на дим и пламъци. Устойчивостта се измерва с параметъра EI – ако той е 30, това значи, че вратата издържа до 30 минути на пламъци, а ако е 60 до един час.

Клиентите могат да избират между различни дизайни на пожароустойчиви врати. Вие ще може да посочите дали те да са направени от ламинат, дървен фурнир или пък искате нещо по-цветно и разнообразно. Вариантите са десетки, което ви позволява да развихрите фантазията си. За мнозина външният вид на вратата е от съществено значение и поради тази причина днешните производители са се погрижили да ви предложат отлични визуални качества.

Купувайте пожароустойчиви врати само от професионални фирми с опит. Такава е Борман Комерс със седалище град София, където ще откриете много добри оферти, от които да останете напълно доволни. Не пропускайте да защитите дома и офиса си надеждно и сигурно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


5 + 1 =