Топлоизолация на стени

Основни видове топлоизолация

Топлоизолацията е основният фактор за постигане на енергийна ефективност и топлинен баланс в дома. Това как точно да се справите с големия разход на енергия е въпрос на личен избор, който най – често се определя от дизайна на дома, различните климатични условия и разбира се средствата, който сте в състояние да отделите. В зависимост от индивидуалните предпочитания една сграда може да бъде оборудвана с вътрешна или външна топлоизолация. Това са основните видове, които се определят в зависимост от местоположението на топлоизолационните материали.

Вътрешна топлоизолация

Предимствата на вътрешната топлоизолация могат да се сведат до две основни: това е лесният монтаж и по – ниски заплащане. Голям е процентът на семействата, които не са в състояние да отделят средства за саниране на целия си дом и поради тази причина прибягват към по – евтиния вариант. Ефективността на вътрешната топлоизолация може да се оспори главно по няколко причини. Първо нека обърнем внимание на топлината в дома. Тя противно на очакванията ви няма да се повиши до толкова, че да се чувствате удовлетворени. Причината е, че веднъж поставени изолационните материали те се явяват като съпротива между стената и топлия въздух. Помещението се затопля по – бързо от обичайното, но за сметка на това изстива доста по – бързо.  Друг доста неприятен момент при монтирането на вътрешна изолация е намаляване обема на помещението. Обикновено става дума за няколко сантиметра, но те са в състояние да променят местоположението на голяма част от мебелите в дома ви. Ако помещението, което изолирате е доста голямо, е възможно да не се стигне до промяна на интериора. За да бъдете напълно удовлетворени от поставянето на изолация във вътрешната част на дома си е препоръчително да я комбинирате с външна.

Външна топлоизолация

Външната топлоизолация е предпочитана от всички домакинства, защото освен че отговаря, тя и надхвърля очакванията на всички, които се възползват от нея. Разходът на енергия намалява значително близо 40%,  шумът от околната среда намалява с повече от 50 %,  влагата при професионално монтирана изолация изчезва, топлината в дома ви се задържа по – дълго и  домът ви изглежда много по – приветливо.

Външната изолация се оказва  правилното решение за вашия дом!

Прочетете още статии за топлоизолациите в блога на izo.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


− 1 = 3

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.