За какво да внимаваме при избор на траурна агенция?

В случай, че са дошли дни за раздяла с любимите ви хора, то вие ще трябва да ги изпратите във вечността с нужното уважение. Разбира се, за целта е нужно да се обърнете към добра траурна агенция или погребално бюро, които ще организират и осъществят погребението и ритуала. Нашият съвет е да внимавате при избора на траурна агенция, защото не всички предлагат качеството, от което имате нужда в тези тежки мигове и скръб по загуба на близък човек.

Най-лошото е да се сблъскате със съмнителни траурни агенции, които уж обещават ниски цени. При тези фирми няма ясно изразени тарифи, които да съдържат цената на погребението, ритуала, ковчега, кремацията или друга подробност. В случай, че агенцията не ви предложи каталог на обредните услуги, а се договаря устно с вас за парите, то значи има нещо гнило.

Не е тайна, че лошите фирми за погребални услуги се отнасят пренебрежително към кончината на близките ви. Те вършат работата на половина и създават много ядове на опечалените хора. В такива ситуации често се стига до скандали и даже физическа саморазправа, която можете да си спестите в тези мъчни дни за вас. Не вярвайте на хвърчащи обяви и безименни фирми.

Високото качество се намира в интернет, където най-добрите погребални бюра и агенции представят сайтовете си. В тях вие ще направите справка за цени, дейност, намаления и други. Само така ще стигнете до погребение, което отговаря на вашите критерии за сбогуване с ближния. Естествено, ако нещо не ви хареса просто прескачате към друг и по-добър вариант.

Даваме си сметка, че разполагате с ограничено време, но пък ви съветваме да използвате всяка минута най-рационално. Не си мислете, че като се хвърлите на първото срещнато погребално бюро ще останете доволни от обслужването, защото се случва точно обратното и вие страдате от необмисления си избор.

В обобщение

Ясно е, че не всички хора имат финансовата възможност да направят уникално погребение с всичко необходими почести. Това обаче не трябва да ви демотивира да се сбогувате с роднините си по подходящ начин в наличието на свещеник, цветя, кръст и прочие. Избягвайте фирмите от типа шарлатани и демонстрирайте респект към покойниците осигурявайки им всичко нужно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


2 + 3 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.