6 разлики между бензинови и дизелови генератори

Постоянното наличие на електрическа енергия е препоръчително не само за големите фабрики и търговски вериги, а и за всеки обикновен потребител. В наши дни можем да си осигурим непрекъснато електрозахранване чрез бензинови или дизелови генератори, но малцина знаят по какво се различават двата вида устройства. Битува мнение, че разликата идва от факта, че едните машини работят с бензинов, а другите с дизелов двигател, ала има и още много неща.

Първата съществена разлика между бензинови и дизелови генератори се крие в това, че тези които работят с дизелов електромотор са икономични, а и цената на горивото е по-ниска спрямо бензиновите варианти. Именно това провокира повечето хора да ги предпочитат, макар че и те имат малки недостатъци, за които ще споменем в следващите редове.

На второ място двата вида агрегати за ток се различават по цената, на която се предлагат. Естествено, всичко зависи от това каква мощност ви е трябва, за да захраните определен обект, така че повече информация и конкретни оферти ще откриете в интернет пространството. По-силните машини държат високи цени, защото могат да захранят цели села, а мобилните устройства ще намерите на достъпна цифра независимо дали работят с бензин или дизел.

Третото различно нещо, е коефициентът на полезна дейност (КПД), който е по-голям при дизеловите генератори за ток. Това трябва да бъде ясно за потребителите, когато купуват подобен тип стока. Попитайте за различните модели, мощности, управления и всичко, което ви интересува. Колкото по-съвременен е продукта, толкова по-добре за персоналните ви нужди.

Четвъртата разлика се касае до по-добрите възможности на дизелгенераторите, когато става въпрос за места, които имат нужда от големи мощности. Индустрията например би избрала дизеловият вариант, тъй като той и дава повече часове на работа, без прекъсване и редица други екстри. Ясно е, че това е едно голямо предимство за всички производители в наши дни.

Петата позиция се отнася до разликата при отделянето на микрочастици и пушек при работата на агрегатите. Тук бензиновите генератори имат преимущество, защото са далеч по-изчистени при употреба. Имайте предвид обаче, че модерните генератори с дизелови мотори са направени, така че да предпазват околната среда и е постигнато много откъм това начинание.

На шесто място бензиновият генератор се различава от дизеловият с това, че е по-безшумен. При новите модели се постига ниско ниво на звук, което не дразни околните, а работата се запазва на високо равнище. Това далеч не означава, че дизеловите генератори в наши дни са прекалено шумни и едва ли не непоносими, но тези на бензин имат малко предимство.

В обобщение

Тази статия има за цел да ви улесни при избора на генератори за ток, като ви дава подробна информация относно разликите, предимствата и недостатъците на най-използваните агрегати. Ще се радваме ако с наша помощ сте успели да направите точна преценка, какво да закупите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


7 − = 4

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.