Имате стара кола? Дайте я за скрап

Ако старата ви кола вече е задминала най-добрите си дни и вече не си струва да я ремонтирате и поддържате, вместо да я оставите да ръждясва на някой паркинг, изпускайки всякакви вредни химикали в природата или да заема място в гаража ви, по-добре я дайте за скрап. Фирмите изкупуващи коли за скрап търсят именно стари, негодни автомобили, за които плащат добри пари. Преди да изберете коя да е фирма, уверете се, че тя е легитимна, предлага добри цени и условия.

Много лесно ще продадете колата си за скрап, макар че парите определено няма да ви стигнат за нова, но все пак ще ви помогнат финансово в тези трудни времена. Увеличаващите се цени на скрап металите са довели до бум в бизнеса с изкупуване на коли. Скрап дворовете постоянно търсят клиенти, от които да купуват стари коли. Те предлагат изгодни сделки и след това използват все още работещите автомобилни части като резервни, а всичко останало рециклират и продават на индустрията, където материалът се използва отново. Винаги има хора, които търсят използвани, но все още работещи части за своя повреден автомобил, понеже те са доста по-евтини от новите и оригинални части. Поради тази причина е много изгодно да предадете колата си за скрап. Така ще получите пари, ще помогнете на останалите хора, както и на природата.

Можете да махнете всички неметални части от колата си, включително и акумулатора, както и да източите всички течности като гориво, масло и спирачна течност, тъй като за тях не ви се плаща, а те са вредни за околната среда. Фирмата също може да го направи, но понякога приспада от цената. Най-изгодните оферти на фирмите за изкупуване на коли за скрап включват безплатен транспорт. След като вземат старата ви кола, тя ще бъде закарана в скрап двор, където ще бъде разглобена на части и рециклирана почти изцяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


+ 4 = 5

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.