Евтини шофьорски курсове в София – 3 неща, които не ви казват

Истинската автошкола е AutoDrive

Нека познаем – предстои ви да изберете подходяща автошкола в София, която да проведе обучението ви за право-управление на моторно превозно средство. В България винаги цената е определяща и колкото пъти да си купим евтин боклук било то продукт или услуга, то почти никога не си вадим нужните поуки за разлика от англичаните например, които имат поговорка „Твърде съм беден, за да купувам евтини неща„.

Истината е, че в реалния живот няма и такива понятия като „балансирана цена“ – това са т.нар. рекламни думи. Всъщност зад твърдението за балансираната цена можем да кажем – евтино е, но е е боклук и всяко самозалъгване, което произтича от това е просто, за да успокоим съвестта си. Ето още една истина – качеството струва повече.

Истинската автошкола е AutoDrive

Сред от най-масово разпространените измами сред автошколите в София е да не уточнява крайната цена на един курс. Най-често той се предлага на практически безумна цена с оглед разходите, които имат от порядъка на 350лв. Днес ще ви разкрием 3 интересни неща, които обаче няма да ви кажат преди да сте си платили „евтиния шофьорски курс“ и които ще ви вгорчат настроението.

1. Уловките при вътрешните изпити в автошколите

У нас от няколко години се използват т.нар. вътрешни изпити, които по презумпция имат за цел да проверят нивото на подготовка на курсистите. Така, ако не са подготвени, те биват късани още на това ниво и не достигат до реалния изпит за шофьорска книжка пред ДАИ.

Това, което не знаете е, че е масова практика в столичните автошколи дори подготвени хора, каращи шофьорски курсове да бъдат късани поне веднъж на тези изпити. При това положение на тях им се налага да се явят още поне веднъж на вътрешен изпит и да заплатят отново таксата за него. Естествено той се заплаща отделно от обявената супер ниска цена, по която сме „клъвнали“ в първия момент и скоро разходите за мечтаната шофьорска книжка набъбват рязко.

2. Допълнителните часове

В продължение на темата от точка 1 ще кажем, че не е рядкост и да ви се наложи да плащате допълнително за часове с автоинструктор след като са ви скъсали на вътрешен изпит. Тезата на съответната автошкола е разбира се, че всъщност по този начин вие наваксвате своето изоставане и ще съумеете да сте по-подготвен за поредния вътрешен изпит.

3. Нереално ниво на успеваемост на курсистите да вземат книжа от първия път

Ако се интересувате от цени на шофьорски курсове в София, то неизменно сте попадали на гръмки обещания за невероятна успеваемост. Това е факт, защото на никой не му се кара шофьорски курс по 5 пъти, а иска да успее още на първия. Реалността е доста по-различна и простия отговор в случая се появява като отговор на един въпрос. А въпроса е – откъде тогава се взеха толкова некадърни шофьори в София?

Не изключвайте разбира се и огромния брой купени книжки, за които държавата си затваря очите удобно. Що се касае до другия проблемен вектор, то там в основата стои некадърната подготовка от автоинструктори, които са толкова близко до педагогиката, колкото Веско Маринов до дезодорантите против изпотяване.

В заключение

В заключение ще кажем, че винаги имаме възможност да изберем по-евтина услуга и да платим на пръв поглед много по-ниска цена, но наистина ли искаме това? Ако сте достатъчно опитни, то неизменно сте научили един прост урок от българската реалност, а именно евтиното винаги излиза скъпо и само самите ние можем да се предпазим от това да бъдем подведени като поредните будали, които да платят в пъти по-висока цена, докато си мислят, че избират „най-ниската цена“ за шофьорски курсове в София.

Ако искате качество, професионализъм и лоялност от една автошкола на ниво, което заслужавате, без да ви лъжат, то свържете се с автошкола AutoDrive е именно за вас – по-умните, по-мислещите, по-рационалните хора.

Казвам се Димитър Георгиев и съм копирайтър и SEO оптимизатор. Работата ми е свързана тясно и със SEO копирайтинг и Article маркетинг. Често помагам и на някои от най-големите SEO и Social маркетинг експерти в България. Имам си и собствен хейтърски блог и поддържам своя собствена Директория за статии. Съдружник съм и във фирма за продажба на интериорни решения, подови настилки и паркет - Sunrise паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


3 + = 7